De Studie GC

Voor de duidelijkheid, de studie GewichtsConsulent die ik zelf tegen ben gekomen en heb gestudeerd, bestaat uit verschillende modules.
Ik plaats hier alleen stukjes uit het gedeelte dat gaat over Voeding en spijsvertering, organen en lichaamsgebonden processen, dus niet gehele studie, en ook niet hulp delen die helpen om je diploma’s / certificaten te behalen. Dit omdat je deze kennis nodig hebt om echt te begrijpen hoe het moet en waarom je bijvoorbeeld iets wel of niet mag consumeren. Mijn blog gaat om afvallen, niet om een gewichtsconsulent te worden.
Een grote deel en eigenlijk grootste deel van deze studie gaat over hoe men een commercie gedreven gewichtsconsulent kan worden, zijn eigen bedrijf kan starten en er geld mee kan verdienen. Het is wel zo dat er een basis van voedingsleer in zit, dus dat je echt weet waar je het over hebt, maar verder wordt er vooral gesproken over hoe je een praktijk opzet en runt, inclusief de psychologie, communicatie in de praktijk met je cliënten etc….  informatie die niets te maken heeft met gezonde voeding, gezonde levensstijl en afvallen. Persoonlijk vind ik dat best jammer, ik had zelf veel meer verwacht van deze studie, maar het is wat het is, en er zat toch wel informatie in, die mijn kennis over deze materie heeft verbeterd.

Conclusie:
Wil je echt een GewichtsConsulent worden, je eigen praktijk starten etc… dan heb je niet zoveel aan mijn blog / website, dan adviseer ik je om aan de studie gewichtsconsulent te beginnen, deze kan je zelf wel googelen.
Anders als je net zoals ik probeert op gezond gewicht te komen, af te vallen etc… dan zit je hier goed, lees mee en hopelijk helpt het om je gewenste resultaat te behalen, gezonder en gelukkiger te worden.

 

 

Geef een reactie