Dieet / Lijnen

(adviezen)

Over het algemeen vind ik zelf dat het woord / term Dieet nergens op slaat net zo als lijnen, het geeft in het begin all aan dat iemand onder druk van een gegeven, iets moet gaan doen en dit vind ik heel erg verkeerd, want een gezonde levensstijl en gezonde voeding heeft niets te maken met dieet of lijnen of volgen van iets.

Diëten / Lijnen : diëten zijn in verschillende vormen aanwezig in onze maatschappij, je kan er lang of kort over hebben, maar het komt erop neer dat men zoveel mogelijk idioot mogelijke dingen verkoopt aan mensen met overgewicht, dit allemaal natuurlijk puur uit financieel gewin, wij dus mensen met overgewicht hopen dat we ermee gezonder worden en afslanken maar het kan helemaal niet, want men hoort gewoon normaal te eten en te drinken.  men hoort te genieten van leven en van alles wat in ons leven is.
Daarom is het belangrijk om de voeding te begrijpen en te leren omgaan met voeding.

Met een dieet ongeacht wat voor dieet het is ben je verkeerd bezig, want je moet of minder dit eten, of minder dat, of je moet ene of andere shake drinken waarvan de afkomst onbekend is en waarvan je niet je hele leven kan leven omdat het nooit een gezonde inhoud kan hebben zoals gewone fruit, groente etc… Dus je houdt het even vol, je valt een paar kilo’s af en dan is het weer terug bij af, ondertussen heb je honderden misschien wel duizenden euro’s aan die shake betaald, ben je minder gezond geworden en hoogst waarschijnlijk nog meer aangekomen.

Terwijl met de juiste voeding kan je alles eten, genieten van je leven en gezond zijn, zodat je minder bij de huisarts moet en gewoon kan genieten van je gezonde leven.

Om de juiste voeding te vinden, moet je dus leren wat een gezonden voeding is, hoe het komt dat iets wel of niet gezond is, en in welke combinaties en hoeveelheden het moet. Dus dan ben je niet aan het diëten maar dan heb je geleerd hoe het moet. Net als op school, als jonge kind ben je zeker naar school geweest om te leren wat 2+2 is ? = 4. als je het niet op school had geleerd had je het niet geweten. Eigenlijk hadden ze op school een aparte les moeten geven over voeding, zodat we alles erover weten en leren het op juiste manier te gebruiken.

conclusie : Diëten / Lijnen = nee.
Leer alles over voeding, over voedings- middelen, en maak gebruik van je kennis om een gezonde voeding te kiezen.  Er zijn geen geheimen of pilletjes die je van een ongezonde levensstijl of van overgewicht kunnen redden, zelfs met een operatie ben je er lang nog niet, want binnen een aantal jaar zal je maag weer groter worden en ga je weer veel en verkeerd eten. met alle bijwerkingen ervan.

 

Geef een reactie