Eerste stappen

Hier leg ik uit het het veilig moet.

 1. Begin met algehele controle van jezelf, dit houd in:
  wegen
  meten
  lichamelijk check
  naar de doctor!dus zorg ervoor dat je een goed werkende weegschaal hebt thuis, weeg jezelf en noteer je gewicht. wegen doe je in de ochtend nadat je de wc hebt bezocht. Zonder kleding, mag met onderbroek en hemd (deze wegen niet veel)
  meten, meet je lengte. noteer je lengte
  lichamelijk check, kleed je uit, en check je zelfs visueel, het liefst voor de spiegel, kijk of je lichaam over het algemeen goede uitziet, hier gaat het dingen zoals wondjes, bultjes, vlekken, alles wat niet hoort op een lichaam / huid  te zijn.
  controleer ook of je alle lichaams delen kunt bewegen, armen, handen, benen,  alle vingers en tenen. hoofd rechts links etc… heb je ergens pijn? noteer dit, heb je iets gevonden wat niet klopt noteer dit.
  de doctor !!! dit is heel belangrijk !!! maak een afspraak bij de huisarts. vraag je huisarts om een algehele bloedonderzoek te doen en algemene controle uit te voeren inclusief bloedsuiker controle, vitamines, cholesterol en vergeet niet je bloedgroep.
  Geef aan je huisarts door dat je begint met een gezonde levens stijl en dat je eet patroon gaat veranderen naar een gezondere eetpatroon en dat je daarvoor graag zeker wilt zijn dat jet geen ziektes / aandoening hebt waarvan je niets weet dan dat het ook veilig is.
 2. wacht af tot je alle resultaten hebt van de doctor. nogmaals dit is heel belangrijk.overgewicht is niet altijd het gevolg van teveel eten, weinig bewegen. sommige mensen hebben aandoeningen en door deze aandoeningen komen ze aan zonder het te weten. daarom is het heel belangrijk om eerst een basis check te doen.
  in sommige gevallen mogen mensen niet zomaar veranderen van bestaande voedings stijl wegens een aandoening daarom nogmaals eerste stap gaat altijd via de huisarts.
  de bloedgroep onderzoek is nodig om te bepalen bij welke voedings groep men hoort. er zijn een aantal bloed groepen, er is een door voedingscentrum ontwikkeld lijst dat aangeeft welke producten men het beste kan eten of juist vermijden, deze lijst is gebaseerd op je bloedgroep, deze lijst werkt.

heb je vragen hierover? stuur me een bericht via het contact formulier, ik zal proberen je vraag te beantwoorden.