Goed om te weten

 

  1. Het proces van gewichts verlies / afvallen is niet even geleidelijk en stabiel, ik heb het zelf gemerkt en ook bij andere mensen gezien en gehoord, dat het soms wel stopt met 1-2-3 weken, dus je begint af te vallen, en dan ineens stopt het, en ongeacht wat je doet, je gewicht blijft gelijk. Dit is normaal, geef niet op, dit komt doordat je metabolisme en je lichaams andere processen in de war raken en er nog aan moeten gaan wennen bij wijze van spreken. Dus blijf gewoon doorgaan.
  2. In begin maar ook later zal je soms wel ontwenningsverschijnselen tegen komen, dus zodra je stopt met suikers en suiker houdende dingen, zal je humeur verslechteren, je zal je de eerste dagen misschien wel slecht voelen, en het is vooral psychologisch maar ook fysiologisch, dit zijn moeilijke momenten, de eerste week soms twee weken. Sommige mensen kunnen hoofdpijn krijgen, andere spierpijn, het lijkt soms wel alsof je depressie hebt. dit is normaal, dit zijn klassieke ontwenningsverschijnselen, zoals bij gewone drugsverslaafde maar dan minder sterk. dus probeer jezelf bezig te houden, blijf niet thuis zitten, doe iets, werken, of buiten huis. maar hou je bezig zodat het makkelijker is.
  3. Het is niet allemaal kip en ei, ik heb vooral in begin heel vaak terugval gehad, vooral eerste 2-3 weken. dus toch wat meer gegeten, toch ongezond gegeten etc… vergeet niet, je eerste stap is all gemaakt, je leest dit, dus je bent van plan om gezonder te worden. je bent all begonnen. Dit is all een stap in de juiste richting. Je bent niet in een week aangekomen, meestal duurt het jaren. Dus begin ook langzaam met afbouwen van ongezonde leefstijl.
  4. Chocolade is geen gezond product, in ieder geval 99% ervan niet! want 99% van alle chocolade en choco producten in de winkels / supermarkten bevatten voor 50-60% suikers, en maar 5-10% echte chocolade, dus laat jezelf niet beduvelen, lees de ingrediënten, meeste mensen zijn verslaafd aan suiker, en een van de manieren om het veilig naar binnen te werken is het gaan maskeren / verstoppen in een of andere zogenaamd gezonde product. Chocolade is zo een product, vooral geconsumeerd door vrouwelijke deel van onze maatschappij, wees dus alert, stop ermee, echte chocolades gaan meeste van jullie toch nooit eten want lekker is het echt niet 🙂
  5. Wijn is net zo ongezond als alle andere alcoholische dranken, en de zogenaamde antioxidanten erin zijn verwaarloosbaar in vergelijking met nadelige bijwerkingen die wijn heeft op lange termijn. Dus blijf er vanaf, alleen op feesten als je het echt niet kunt laten. Het gehele Franse wijn cultuur is een en all oplichterij. ik ben wel 20 keer in Frankrijk geweest, in steden en dorpen gewoond heb nog nooit een fransman gezien die zoals overal wordt geadverteerd dagelijks aan de wijn zit. Franse zijn gezonder in vergelijking met andere bevolkingen omdat 1, ze leven in een mooi natuur, 2, Fransen zijn arbeiders folk, ze werken hard, 3, meest belangrijkste ; Fransen eten gezond, want ze consumeren alleen natuurproducten, en omdat ze een rijke cultuur hebben, eten ze op juiste manier, ontspannen, en alle voeding bestaat uit basis producten, zoals boter ( in plaats van margarine) kaas ( niet uit de fabriek in Polen) etc… dus laat je niet gek maken
  6. Sinaasappel / mandarijn een van de meest geadverteerde gezonden producten, zelfs in elke Hollywood film hoor je als rijkere sinas jus te drinken in de ochtend 🙂  dat moet je dus echt niet doen, dit zijn meest ongezonde fruiten, voor diegene die denken vitamine C te krijgen uit sinas zeg ik eet kiwi of tomaat, in kiwi en tomaat zit meer vitamine c dan in 10 kilo sinas. sinas is gewoon een suiker product, en wordt op grote schaal geproduceerd omdat mensen er een beetje aan verslaafd zijn geraakt. Je kan het vergelijken met Tabak industrie die in elke film sigaretten wilt afbeelden, alsof het normaal is om te roken, elke held in de film moet eentje opsteken en het liefst zelfs 20 ervan door de film heen verspreid 🙂 en diezelfde held zit dan in een of andere hotel met een Italiaanse schone na seks in de ochtend sinas sap te drinken etc… je snapt het wel, dus blijf er vanaf, het zit vol met suikers, het zit vol met zuren, zuren in sinas tasten je tanden aan en zijn ook slecht voor je maag en spijsvertering.
  7. Recent zijn er veel geluiden te horen uit de wetenschaps- industrie over Allergie / Vocht gebaseerde overgewicht. Dit houdt in dat men een overgewicht heeft, maar daarbij maar heel weinig vet gehalte, dus men spreekt dan over ophoping van vocht door gehele lichaam, het oorzaak blijkt vaak te liggen in een allergische reactie tegen bepaalde voedingsstoffen, net als een gewone allergie, gaat in dit geval het lichaam een reactie afgeven en daardoor komt er een bijwerking, in dit geval niet middels jeukende huid zoals vaak bij allergieën, maar door een soort interne allergische reactie waarbij vocht wordt vast gehouden. Daarom is het ook zo verwarrend wanneer het komt bij de vraag waarom valt iemand veel meer af in korte tijd dan een andere persoon.
    Hoogstwaarschijnlijk komt het dus doordat men veel vocht heeft, en bij de eerste verandering in de voeding (mits allergeen is uit de voeding gehaald) gaat zo een persoon snel afvallen (vocht verliezen) dus lijkt het afvallen terwijl men in eerste instantie al geen of weinig vet had.

Geef een reactie