Stress

(adviezen)

Stress, wat is het ? en waarom is het belangrijk ?

Wat we inmiddels weten van alle bekendste en onbekende doctoren / professoren / hoogleraren / onderzoekers etc… is dat een van de meeste belangrijkste factor in ons leven is Stress!

Dit factor kan je delen in goede en slechte stress, goede stress is goed voor ons, dan hebben we het over sporten, iets doen wat wel zwaar is maar waar we van houden en graag doen, hobby, of werk, zolang we er van genieten is het goede stress. Het zorgt voor een gezonde spanning in je brein en lichaam.

Maar er is ook slechte stress, door slechte stress kan je namelijk heel erg ziek worden, en onder andere aankomen, dat is een van de redenen dat veel mensen dik / ongezond zijn. omdat ze stress eters zijn, ze proberen dus stress te verwerken op een verkeerde manier, middels eten. het geeft een tijdelijke verlossing, maar het wordt alleen maar erger, hierdoor kan je dus aankomen, ziektes krijgen etc…

Ik ben geen doctor, en ook geen psycholoog, maar uit eigen ervaring weet ik dat als ik onder slechte stress zit, dat ik dan veel instabieler ben en veel meer nijging heb om slechte dingen te eten, verkeerde beslissingen te nemen, en vaak kan ik dan ook maag klachten verwachten. Dit is bij velen het geval, maar bij iemand is het hoofdpijn, bij andere is het een burnout, sommigen hebben dan depresie, of gaan veel eten, veel drinken etc… de lijst is lang en het word niet beter op 🙂

dus conclusie is we moeten ervoor zorgen dat we ten eerst niet stressen, ten tweede zoveel mogelijk gezonde stress beleven. dus doen waar we goed in zijn en waar we voldoening aan overhouden.

Wat wel belangrijk is om in de basis kennis over stress te leren en te begrijpen is dat stress is niet allen als je ruzie hebt met je baas op werk, of als je fiets een lekke band heeft. Stress kan overal zitten, voor de ene is het in de TV all die nieuws dat we door de strotten geduwd krijgen, waar we in 99.9% van alle gevallen totaal niets aan hebben. All die reclames, koop dit koop dat.
Het kan te maken hebben met je familie, of met je partner, het kan echt overal vandaan komen. De kunst is om dit op een goed manier te filteren, uit te zoeken, zo nodig met een psycholoog, en te kijken of je er iets aan kan doen.

Probeer jezelf te ontstressen, praat met je naasten erover, neem dingen rieel tot je toe en niet zoals ze vaak worden voorgeschoteld. Laat dingen ook zijn zoals ze zijn, want je kan niet alles veranderen in deze wereld. sommige dingen zijn gewoon zoals ze zijn, laat ze dan ook zijn zoals ze zijn.

 

Ik wens jullie allemaal een stressloze leven toe, want dat is factor nummer 1 in vele aandoeningen. Geen stress=geen ziektes, geen overgewicht etc…

Geef een reactie