Suikers en zoetigheid

(adviezen)

Mijn persoonlijk advies aan iedereen met overgewicht : Stop met suikers en suikerhoudende producten. voorbeelden :

cristaal suikers, wit, bruik, zvart, rood, maakt niet uit wat voor kleur het is, suiker is suiker. stop per direct met suiker consumptie.

suikers die anders heten : jam, chocolade pasta, honing (vele malen sterkere suiker gehalte) syrup, etc…

alle producten waar suiker, syrup, dextroses etc… zijn toegevoegd, dus worstjes, koekjes, allerlei smeersels voor op de brood, allerlei krakkers, snacks, shocolades, bonbons, snoepgoed van alle soorten. taarten etc…

reden :
Suiker en suikerachtige zijn verslavend, zijn destabiliserend ( ze zorgen voor instabiliteit in je lichaam, waardoor je steeds wilt eten) verlagen en verhogen bepaalde hormonen in je lichaam waardoor je lichaam vet opslaat in plaats van het te verbranden. Suikers van de eerste rang, dus bovengenoemde snelle suikers Koolhydraten,  zorgen voor pieken in de hormoonhuishouding, dus omdat het directe suikers zijn, word steeds vaker geiest om deze te verwerken in je lichaam waardoor men de Suikerziekte krijgt. Dus stop er direct mee.

Hoe stop je met suikers en kom je af van de verslaving :

1. zorg voor vervangende producten. dus als je bijvoorbeeld thee of koffie met suikers dronk, drink het nu met droge abrikozen of vijgen, ik zou gaan voor vijgen, want abrikozen zijn veel zoeter en werken bijna net als suikers. vijgen zijn wat dat betreft veel minder agressief. Neem liever geen dadels, om twee redenen, dadels zijn zoeter dus zit veel meer suiker in, en dadels worden meestal ook nog besproeid met suikerhoudende elementen, zoals syrups of suikerwater.
Ga op je gevoel, neem eerst 2 abrikozen, en wek later begin met 1 abrikoos. Dus haast niet, je overgewicht heb je niet in 2 weken opgebouwd, dus verwacht niet om in 3 weken af te vallen, dwing je zelf niet. ga systematisch en rustig te werk.

Ik heb zelf een aantal weken heel moeilijk gehad, eerste 2-3 weken heb ik zelfs in het weekeind zoetige dingen gegeten, maar na een week zonder suiker, voel je heel snel wat het met je doet. zodra je een stuk opeet, voel je all rillingen en wil je meer. dus stap voor stap, afbouwen, en overgaan op minder en gezonde alternatieven.

2. Ruim alle ongezonde suikers, doe ze in een doos en verstop ze of gooi ze weg. je hebt ze niet nodig, je lichaam heeft ze niet nodig. ook niet als je slank bent.  Trouwens hetzelfde geldt voor de kids, ik heb een kind, en sinds aantal weken mag ze niet zomaar zoetigs snacken, we hebben dus afgesproken wanneer het mag en hoeveel. met uitleg waarom, en niet in een keer maar rustig afgebouwd. Nu is mijn kind veel stabieler, leert ook beter, is beter met cijfers geworden, kan beter concentreren. dus suikers moet men echt verbannen.

3. Bij de super ga je niet blindelings dingen in de mandje leggen. lees alles wat op de verpakking staat. ook all zie je BIO, GROEN, Gezond bla bla bla, leugens allemaal leugens. Lees de etiketten, lees de ingridienten. zie je suiker staan, of syrop, of dextroze, niet kopen!!! leg terug.
Ongeacht wat het is, er is een origineel suikerloos alternatief. hetzelfde doe je met brood, zit er iets wat er niet hoort ? zoals suikers, syrup, honing, dextrose, palm, niet kopen, zoek andere brood waar dat niet in zit.
Denk niet dat het heel weinig is en zal niets doen, het zal je hormoon huishouding verstoren, en ervoor zorgen dat je weer instabiel gaat consumeren. dit heb ik jaren op mezelf getest en gezien.

Het principe is heel simpel, Vlees hoort vlees te bevatten. brood hoort meel en meel producten te bevatten, soms ook zaadjes nootjes maar geen suikers of suiker vervangers en ook geen palm vet. Dit geld voor alle producten.
Ijs, ik raad het af, maar als je het niet kan laten in het begin, er hoort ijs in te zitten, dus melk, suiker, en smaak zoals vanila bijvoorbeeld, zie je 300 ingridienten inclusief palm? dan koop je palm met chemische stoffen, ik noem het, de tabel van mendeljev, dus alle chemische stoffen die ze hebben kunnen vinden zitten erin. Niet kopen dus.

4. De honing, de zogenaamde redder van ons planeet, niet dus :)) Ik heb extensieve kennis van honing, en zal het simpel houden, honing = 10x suiker.
Dus honing is gewoon geconcentreerd suiker, maak jezelf niet gek en blijf er vanaf.
Ik heb het hier niet over de echte honing die men niet in de winkel kan kopen, de echte honing met meer dan 100x actieve stof deeltjes, deze koop je niet in de supermarkt, deze zijn heel erg duur en worden als medisch product geconsumeerd.

Bijvoorbeeld Manuka 500, dat is dus een heel actieve honing deze wordt soms wel eens gebruikt voor verschillende dingen zoals maag, keel en andere aandoeningen. dit soort honing is heel duur en dus niet te koop bij de Super, een klein blik kost gemiddeld 30-40 euro. Deze is dus ook suiker, maar met echte honing delen erin en kan dus medisch worden gebruikt. medisch betekent, met lepeltje kleine hoeveelheid in je mond, of op de wond, etc… niet lepels in de thee en roeren.
Honing in de thee is gewoon suiker, onthou dit goed.

Maar koolhydraten aka suikers hebben we toch nodig, hoe komen we eraan ?
Jazeker, je hebt ze nodig, en je komt eraan via : fruit, brood, aardappels etc…  puur natuur zoals het vaak wordt gezegd.

Dus suikers hebben we zeker nodig maar in de natuurlijke vorm en in natuurlijke hoeveelheden.
ik zal hier kort in zijn, want ieder persoon is anders zijn de samenstelling van de maaltijden ook, maar zorg ervoor dat je geen misbruik maakt van fruit. fruit is gezond, maar dat betekent niet dat je 3 appels per dag, 5 sinaasappels, en kilo bananen naar binnen mag werken.
eigenlijk voor iemand met overgewicht is een appel per dag all te veel of genoeg en het hoeft niet elke dag. een twee keer in de week een appeltje, het liefst van groenere soort. sinas producten, zoals sinaasappel mandarijnen etc… heb je niet echt nodig. maar als je ze wilt, eet dan een of twee per week, en niet in de sap form maar in de normale vorm. kauwend op eten.

 

Geef een reactie