Valkuilen

(adviezen)

1. BMI
Het bmi staat op elke internet pagina dat gaat over diëten en gewicht, net zo in bijna alle boeken, BMI heeft verder niets te betekenen en ik zou er niets mee doen, in die zin dat het geen precieze wetenschap is, mensen hebben verschillende lichaamstypes en de ene heeft meer spieren dan de ander, als we de algemene BMI model vertrouwen dan zijn meeste sporters met veel spieren obesitas, ongezond dus. Daarom is bmi als precisie meetlint niet goed vind ik.

2. Diëten
Grootste fout dat alle mensen met overgewicht maken is geloven in dieet, het woord alleen all is verkeerd, net zo als lijnen, men moet niet diëten men moet niet lijnen, met moet zijn levens stijl aanpassen naar een normale levens stijl, want iedere dag jezelf volproppen met rotzooi zoals suikers en overmatig ongezond eten is dus verkeerde levens stijl.
daardoor zijn alle diëten ook verkeerd, er zijn tientallen honderden diëten en iedereen probeert ze uit, en wat zien we vaak ? dat men nog meer is aangekomen.
Dus mensen, hoor je iemand praten over Dieet ? Negeer het gewoon. geen enkele dieet kan je helpen als je op een verkeerde manier eet en drinkt.

3. Ik ga maar een stukje ete en dan stop ik
Dus vaak bij overgaan naar een gezonde leefstijl probeert ons brein ons te dwingen middels allerlei snicky manieren om weer aan suiker te komen, en dan denkt men, ah ik neem maar een stukje zal niets gebeuren. WEL DUS. zodra je zo iets denkt, stop direct, haal diep adem herinner all de ellende waarin je zit met je overgewicht en zeg tegen jezelf nee. Dus eenmaal af van de zoetigheden, blijf er dan ook vanaf. ik heb het niet over momenten dat je op een verjaardag zit, en dat iedereen een stukje taart eet, dat mag wel, over het algemeen gebeurt zo iets niet elke maand, dus een twee drie keer per jaar, een klein stukje taart zou wel kunnen, maar van de dagelijkse suikers die overal bij je binnen proberen te dringen moet je afblijven.

4. Mijn nichtje eet alles, en ze komt niet aan, ze doet x dieet
Vergelijk jezelf niet met 7 miljard anderen op onze aarde. Je bent uniek, iedereen is uniek, voor iedere persoon is het anders en daarnaast je weet nooit wat echt schuilt achter het niet aankomende persoon, het kan aan DNA liggen, het kan aan leefstijl liggen, het kan ook zo zijn dat iemand lijdt aan een anorexia of soortgelijke en na iedere maaltijd alles in de wc overgeeft. dus maak je zelf niet gek. Kijk naar je zelf, naar je eigen situatie en planning en blijf sterk in je schoenen staan. EYES ON THE PRICE !!! focus op je zelf.

5. 2 liter water drinken, water drinken is belangrijk
maar er is geen vaste waarde van 2 liter, in ieder geval niet officieel en ik raad het ook af, drink zoveel je wilt, let wel dat mensen met overgewicht en verkeerde levensstijl vaak honger gevoel verwarren met dorst gevoel. dus vaak denken we ik moet eten, terwijl we moeten drinken. daarom eet niet zomaar omdat je denkt dat je honger hebt, start met geregeld op vaste tijden te eten. dus voorbeeld, ochtend 8 uur, middag 12 of 13 uur avond 6-7 uur en dan als het moet kwark uur voor het slapen. alles tussen dit is dorst. en in sommige gevallen een appeltje of banaan.
In de zomer drink je meer en heb je ook echt meer water nodig dan in de winter, iemand die veel fysiek werkt zoals bouwvakker heeft meer water nodig dan iemand zoals ik die achter het scherm werkt en minder beweegt.

6. Ik ga vanaf morgen sporten en het komt goed, niet dus !
Sporten op zichzelf heeft niets te maken met afvallen. Om af te vallen middels sport heb je speciale programma’s nodig die afgestemd zijn op jouw lichaam, vaak met een trainer erbij en een hele speciale voedings – kalender. Dus je komt altijd terug bij je voeding. Maak je niets wijs, afvallen doe je middels je eetpatroon aanpassen naar een gezonde vorm ervan. Ik ben nu 18 kilo afgevallen zonder maar een dag te sporten. in 4-5 maanden tijd 18 kilo.

7. Ik ga operatie doen dan ben ik snel van mijn problemen af, niet dus.
1. operatie is levensgevaarlijk,
2. eerste tijden val je af, maar later na 5 jaar kan het weer terug keren, omdat je je voedingsstijl niet hebt aangepast, omdat je nog steeds verkeerde dingen in verkeerde hoeveelheden gaat eten, gaat je maag rekken, en we hebben het nog niet over allerlei bijwerkingen van zo een maag operatie, want die zijn er en niet een of twee.

8. Eten moet lekker zijn! Niet dus.
1. Mensen met overgewicht hebben helemaal geen verstand van wat lekker of   niet lekker is, dit durf ik te zeggen en kan ik ook gewoon onderbouwen, Dus bij wijze van spreken, heb jij overgewicht ? (net als ik bytheway) dan heb je niets te vertellen lekker of niet, je zintuigen zijn zover misbruikt dat ze alleen maar geconcentreerd voeding kunnen voelen, dus teveel suikers = lekker, teveel vettigheid = lekker, teveel specerijen = lekker, voor ieder zijn eigen natuurlijk maar toch, mensen met overgewicht, mensen die teveel eten, die teveel zoete dingen consumeren weten helemaal niets meer van wat lekker eigenlijk is omdat hun zintuigen niet meer juist functioneren.
2. Eten / voeding is nodig om ? juist, om je in leven te houden als we dat gewoon zwart wit even uitdrukken, Je zoekt naar eten als basis mens, als neanderthaler om te kunnen overleven, dus eten is in de basis niet bedoelt om je lekker te voelen, het is bedoeld om je lichaam energie te geven om dingen te kunnen doen, dingen zoals jagen / werken, huis bouwen, partner vinden, kinderen krijgen etc… Dus nogmaals eten moet niet hoeft niet lekker te zijn, eten is een basisbehoefte om te kunnen leven. Dat het lekker kan zijn ben ik mee eens, en dat we het liefst alleen maar lekker eten ben ik ook mee eens, maar voor iemand met overgewicht moet dat geen uitgangspunt te zijn, je moet er vanuit gaan dat je X aantal calorieën nuttigt, dus die X aantal moet je dagelijks aanvullen om gezond door te kunnen gaan, in de X aantal calorieën moeten X aantal mineralen / vitaminen etc… aanwezig zijn. Dit hoort dus je uitgangspunt te zijn!

Dus probeer jezelf los te maken van all de achterlijke door verslaving gekomen ideologieën dat eten moet echt altijd super lekker zijn anders eet ik het niet, je leeft niet om te eten, je eet om te leven. Knoop jet aan je oor, je leeft niet om te eten, maar je eet om te leven, er is zoveel te doen, er zijn zoveel interessante dingen, die beter zijn dan eten, die ook heel veel voldoening kunnen geven, vind ze en zorg ervoor dat je eten niet als voldoenings- methode gebruikt. Lees boeken, werk, doe wat goeds voor de anderen. sport, probeer dingen uit. creer iets. neem een cursus. het hoeft niets te gaan kosten, je moet het wel willen en open voor staan.

Belangrijk te vermelden; nadat je begint met een gezond levens stijl, gezonde voeding, ga je van de dagelijkse basisproducten veel meer genieten, want je smaak gevoel gaat zich herstellen en dan zal een appeltje all een suiker bomb zijn in je mond. alles zal veel lekkerder smaken. Dus wees open voor verandering en ga terug naar de basis zoals het vaak wordt gezegd. Je zal dankbaar zijn aan het eind.

Geef een reactie